avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tractat autovehicul cu numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tractat autovehicul cu numere expirate

M-i s-a intamplat urmatoarea situatie in dragomiresti!!! Am tractat un prieten cu un cablu el conducand un autoturism cu motorul spart pt al duce la fier vechi,la remat in chitila. autoturismul avea numerele expirate!!!ne-a opri un politist foarte brutal si insolent si lacom pe deasupra ne-a luat la post ca nu ne-am inteles ! a facut un proces verbal de constatare a infractiunii flagrante de mana,pe care la scris el, a trecut si doi martori la care a lasat loc liber sa semneze ne-a retinut actele masini tractate si permisele de conducere! nu ne-a luat nici o declaratie si nu ne-a dat nici o dovada pentru permise!a procedat corect?la ce sa ma astept in continuare! mi-e ce poate sa imi faca! ca el a zis ca tot dosar penal!masina mea era ok doar ce-a tractata avea numerele expirate!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:49, 7 Octombrie 2010
puteti contesta in instanta acel proces verbal.
din ce stiu eu, masini fara numere, cu nr expirate etc, se transporta pe platforma
Conform legii ati savarsit o infractiune cea de tractare a a unui autovehicul neimatriculat(art.85 al.3 din OUG nr.195/2002),fapta fiind sanctionata cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Dava va aflati la prima fapta ,daca veti avea o atitudine de colaborare formala cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata,in functie si de alte circumstante personale,puteti sa fiti sanctionati eventual cu o pedeapsa cu amenda penala.
dar faptul ca ne-a oprit permisele fara sa ne dea dovada este in regula?
Puteau sa va inmaneze dovada,dar fara drept de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat fch fch Buna ziua , Vin cu o problema aparuta acum cateva zile si spre greseala mea sunt vinovat. Am tractat un autoturism neinmatriculat nefunctional, adus pentru ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina cu numere expirate pinkutza1989 pinkutza1989 Buna. Am avut accident de masina, masina nu era a mea ci a prietenului meu, nu au existat victime insa problema e ca numerele erau expirate eu nestiind acest ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate JulianV JulianV Am patit urmatorele , am plecat noaptea in jur de or 3 cu masina , constrans de niste probleme urgente ( de familie ) , aceasta avea numerele expirate de aprox ... (vezi toată discuția)