avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uz de fals.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uz de fals.

Salut.In urma cu aproximativ 3 ani o amica, eleva pe atunci impreuna cu cativa colegi au cumparat scutiri medicale falsificate pe care le'au folosit pt a'si motiva absentele.A fost sesizata politia si cei in cauza au dat declaratii la politie prin care au declarat ca au folosit scutirile dar nu au dat bani pt ele,procurandu'le de la o cunostinta-un elev a declarat cum ca ar fi luat scutirea de la un medic si ar fi dat o suma derizorie pt scutire.In urma acestor intamplari in martie 2010 se declina competenta dosarului catre tribunal sub aspetul sav infractiunii de dare si luare de mita.Solutia fiind neinceperea UP pt dare si luare de mita deoarece nu sunt intrunite conditiile sub activ calificat (medicul nu ar avea calitatea de functionar). si disjungerea cauzei sub aspetul sav infractiunii de fals pt cel care a intocmit falsul si uz de fals pt cei care le'au folosit ,catre judecatorie. 1.Din punctul meu de vedere medicul ar avea calitatea de subiect calificat-functionar...dar este ok solutia data de catre procurori:).Acum cred ca respectiva amica ar trebui sa se astepte la noi audieri pt uz de fals.Intrebarea este-cum ar putea iesi din situatia asta printr'o solutie cat mai favorabila.Inclin spre o amenda admistrativa dar sper la o solutie si mai buna.Astept pareri!Ms
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 22:03, 5 Octombrie 2010
Era minora la data savarsirii infractiunii?
Nu, undeva la 18-19 ani.
dosarul e la Parchet?
S'a disjuns cauza si declinat de catre parchetul de pe langa tribunal la parchetul de pe langa judecatorie
Avand in vedere pericolul social redus cred ca are mari sanse la o pedeapsa cu amenda penala.
Dar mai degraba, daca s-a intamplat acum 3 ani, pana termina cercetarile parchetul intervine prescriptia raspunderii penale ceea ce presupune un SUP

Alte discuții în legătură

Internari abuzive la psihiatrie crazy crazy Multumesc pt. raspuns si pt. promtitudine.Ce obligatii avea spitalul din momentul in care am fost internat ? (vezi toată discuția)
Mita cu bani falsi CorneliaTurcu CorneliaTurcu Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare srl dupa faliment ciochinanicolae ciochinanicolae In anul 2014 mi sa declarat falimentul unui SRL . Dupa cat timp pot infiinta un nou SRL ? (vezi toată discuția)