avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul colectiv la nivelul unitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul colectiv la nivelul unitatii

Daca mi se inchide cartea de munca cu articolul 65 primesc un salariu compensator chiar daca firma nu detine contract colectiv la nivelul unitatii.Precizez ca eu cu firma am avut incheiat contract de munca individual
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 6 Octombrie 2010
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Acest articol se refera doar la contractul individual de munca.
dar daca firma nu detine nici contract unic atunci ce se intampla
vedeti art. 247 c. mun. .

@eduard... : de unde 22!!!???
@oana_mc : cred ca intrebarea era alta :D
alexandryna a scris:

Daca mi se inchide cartea de munca cu articolul 65 primesc un salariu compensator chiar daca firma nu detine contract colectiv la nivelul unitatii.Precizez ca eu cu firma am avut incheiat contract de munca individual

Art.247 C.mun. dispune ca, în cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
Prin urmare, beneficiati de plata a cel putin un salariu compensatoriu , potrivit art.78 alin.1 din CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in lipsa contract colectiv de munca bulinutza26 bulinutza26 [b]Buna ziua. As dori sa va intreb daca pot beneficia de salariu compensatoriu in cazul in care sunt concediata cf art.66 CM,neexistand un contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in urma concedierii? elyelena elyelena buna ziua.de aproape doi ani lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de articole fittnes.mi s a incheiat contract individual de munca in martie 2010.in ... (vezi toată discuția)