avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incetarea unilaterala a contractului de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incetarea unilaterala a contractului de credit

buna seara,
am si eu cateva intrebari:
banca poate cere incetarea unilaterala a contractului de credit?
oug 50/2010 interzice acest lucru?
daca da ce articol?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:11, 6 Octombrie 2010
Ce intelegeti prin incetarea unilaterala a contractului de credit?
Daca exista o astfel de prevedere in contract ( si exista, cu siguranta), in caz de neplata a unui anume nr. de rate, banca poate insera o clauza precum ca imprumutul devine exigibil si banca poate cere rambursarea anticipata a intregului credit. In caz de refuz, banca poate sa execute silit intreaga datorie, aplicand clauza penala inserata in continutul contractului.
Contractul de credit e un contract cu executare succesiva si nu va ganditi ca banca poate sa se supere asa, degeaba, fara sa va ceara banii inapoi.
Asta nu inseamna ca, daca exista clauze abuzive in acel contract, nu puteti sa va judecati cu banca, asa cum face acum, mai toata lumea si cu succes.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma cu credit in banca - ce masuri poate lua banca? r3b3ka r3b3ka Avem o problema de afaceri pt care avem nevoie de un sfat profesional. Am predat o firma prin cesionare de parti sociale catre un asociat unic. Firma detine un ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)