Buna ziua, am si eu o mare nelamurire: Cum pot afla daca fostul meu sot are trecut la locul de munca in intretinere pe copilul nostru pentru a beneficia de deduceri? Mentionez faptul ca minorul rezultat din casatoria cu fostul sot imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Eu m-am recasatorit si asi vrea ca actualul sot sa beneficieze de deduceri din salariu pentru ca el il creste efectiv pe copil acum cu toate ca nu e pe numele lui. Firma la care lucreaza acualul sot a zis ca il trece, dar ca e pe raspunderea lui. Nu asi vrea ca actualul sot sa aive de suferit daca copilul este trecut si la fostul sot la munca. Ce se intampla daca e gasit copilul trecut in intretinere si la actualul sot si la fostul? Cine trebuie sa raspunda in fata legi?
Fostul sot nu are cum sa aiba copilul trecut in intretinere, cata vreme nu se afla in cresterea si ingrijirea sa.
Atunci cand un copil minor este luat in intretinere, la locul de munca, se cere adeverinta de la locul de munca al celuilalt parinte precum ca, nu are in intretinere minorul.