avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor - parasire tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor - parasire tara

Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc si pe primul copil cu mine in CA. Intrebarea mea este :
- pentru a incepe procesul de emigrare este nevoie de sentinta judecatoreasca pentru a lua copilul cu mine in CA sau e suficienta o declaratie la notar cu acordul ambilor ca pot sa il duc cu mine
- sau este nevoie de decizie judecatoreasca de reincredintare minor
Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 10:02, 25 August 2009
Cel mai bine este ca copilul sa va fie incredintat dumneavoastra prin hotatare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Iar fosta sotie sa nu mai solicite drept de vizitare.
Daca minorul v-a fost incredintat, nu aveti nevoie de procura pt a iesi din tara cu el, decat de hotararea judecatoreasca de incredintare(divort).
In situatia in care minorul a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii, atunci este nevoie de introducerea unei actiuni de reincredintare minor. Daca minorul v-a fost incredintat dumneavostra spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca, nu mai aveti nevoie de acordul mamei.
Este discutabila exprimarea"sa il duc cu mine in Canada"....daca e vorba doar de o perioada limitata ca timp, atunci e suficienta o declaratie notariala din partea mamei
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
Roxana Zbarnea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)