avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul vechime

buna ziua
calculez vechimea dupa carnetul de munca si am o nelamurire:
- concediul fara plata se considera vechime in munca?
- o perioada de 2 ani si 5 luni scrie ca nu s-a achitat CAS si somaj, se considera vechime in munca
- CIM suspendat se considera vechime in munca ?
- si o perioada de 8 luni s-a lucrat cu jumatate de norma, cum calculez eu?
- armata este vechime in munca , nu vechime pt la pensie.

unde pot gasi toate aceste informatii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 6 Octombrie 2010
Buna ziua. Concediul fara plata nu se considera vechime in munca.
Daca apare o stampila ca neplatit CAS si somaj inseamna ca in acea perioada angajatorul nu a putut dovedi ca a platiti asigurarile pentru dumneavostra.
Intru-un timp angajatorul era obligat sa faca dovada platilor la itm.
1. Perioada in care c.i.m. este suspendat nu constituie vechime in munca , cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

2. Perioada lucrata cu 1/2 de norma se calculeaza asa :
- pentru pensie : este considerata stagiu de cotizare integral
- pentru somaj : 8 luni de zile lucrate la 1/2 de norma sunt echivalente a 4 luni de zile lucrate nu norma intreaga.

3. Stagiul militar este considerat stagiu de cotizare asimilat care se ia in calcul la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca in timpului somajului...tehnic. Livius74 Livius74 Buna ziua ! 1) In anii 1993 - 2000 am lucrat la o firma cu carte de munca, pe perioada iernii in jur de 3 luni pe an ne bagau in somaj tehnic ( asa ne ... (vezi toată discuția)
Vechimea ENGFULL ENGFULL concediul medical concediul de maternitate intra in calculul vechimii in munca , dar al vechimii in specialitate ? somajul tehnic , intra in calculul celor ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ochio ochio Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu vechimea in munca -ce se calculeaza ca vechime? - armata,somajul si daca se calculeaza si anii lucrati in ... (vezi toată discuția)