avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pasi de urmat dupa inscrierea de catre instanta...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pasi de urmat dupa inscrierea de catre instanta...

Buna ziua
As vrea sa stiu ce urmeaza dupa acceptarea cererii de inscriere de catre Judecatorie, pentru ca Asociatia sa functioneze...??!!
Multumesc

Este vorba despre o Asociatie umanitar non profit(pentru sprijinirea celor in nevoie- copii si batrani, persoane in dificultate in general)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
alinS77, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinS77 , utilizator 20:29, 8 Octombrie 2010
Pentru un raspuns corect ,la ce fel de asociatie faceti referire?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
ONG umanitar, non-profit pentru sprijinirea persoanelor in dificultate(copii sau batrani).
[ link extern ] .

In mare, dupa ce instanta a emis Incheierea civila de acordare a personalitatii juridice trebuie sa asteptati trecerea termenului de recurs (5 zile) si trebuie sa asteptati si redactarea. In momentul in care incheierea a fost redactata puteti solicita emiterea incheierii si legalizarea ei + parafarea cu „definitiv si irevocabil”. La grefa judecatoriei trebuie sa cereti sa vi se eliberereze si certificatul din registrul asociatiilor si fundatiilor. O sa va coste aproximativ 40 de ron cu taxele de timbru judiciar si timbrele judiciare.
Dupa ce aveti documentele de la instanta trebie sa inscrieti ong-ul la administratia financiara si sa va fie emis un CUI (popular cunoscut drept cod fiscal). Dupa aia va deschideti contul bancar si va faceti facturi, chitantier, stampila, etc.
Multumesc frumos pentru informatii.
Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de mecenat AdySli AdySli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie non profit sau fundatie care are ca obiect sprijinirea copiilor bolnavi este obligata ca pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Pasi infiintare ong mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce acte trebuie facute in vederea constituirii unui ONG pentru strangere de fonduri cu scop umanitar (orteza brat pentru un ... (vezi toată discuția)