avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Incheiere contract de mecenat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Incheiere contract de mecenat

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie non profit sau fundatie care are ca obiect sprijinirea copiilor bolnavi este obligata ca pentru fiecare act de sprijinire , sustinere financiara a copiilor bolnavi sa redacteze contractul de mecenat la notar.
Mi se pare absurd sa platim onorariile si taxele catre stat si notar cand noi suntem asociatie fara profit si la randul nostru facem eforturi ca sa obtinem sprijinul financiar necesar.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:19, 5 Octombrie 2014
ONG-ul ar putea dona acele sume de bani beneficiarilor, si donatiile in valoare de pana la 25.000 lei nu necesita forma autentica, se pot considera dar manual daca sunt si remise efectiv sumele ( sau bunurile) si deci se poate incheia un act sub semnatura privata cu rol de dovedeirea donatiei, ca sa nu fie probleme in contabilitate.... Si ar mai fi varianta ca ONG-ul sa achite direct bunurile si serviciile necesare beneficiarilor, fara ca banii sa mai treaca prin patrimoniul beneficiarilor, si asa are si controlul si dovada ca sunt folosite in scopul in care sunt alocate, in loc sa ceri ulterior dovada modului de cheltuire, dar asta e mai complicat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Contracte sponsorizare adrianatereza adrianatereza Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie. Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)