avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contracte sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contracte sponsorizare

Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie.
Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la diverse SRL.
In momentul in care noi dorim sa ajutam financiar o persoana fizica cu probleme este nevoie sa intocmim un contract de sponsorizare? Este o limita a sponsorizării la fel ca la SRL?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianatereza , utilizator 21:49, 28 Februarie 2018
Da, contract de sponsorizare in urma primirii de la solicitant a unei cereri insotita de copii dupa acte doveditoare de la medici, acte privind tratamentul si alte auxiliare recomandate de medici, facturi proforma daca se doreste decontarea unor cheltuieli de la centre medicale (apoi si factura normala daca nu o avea de la inceput). Puteti ca sa faceti plata direct catre acele unitati in numele persoanei fizice bolnave (sa stipulati asta in contract) sau ii dati lui banii in numerar sau in cont bancar (mai recomandat daca sunt sume mai mari).
Va multumesc! Revin cu intrebarea daca exista o limita a sponsorizării ca in cazul SRL -urilor, tinand cont ca vorbim de o asociatie non - profit
Nu are legatura intre ele.
Multumesc mult. Tote cele bune!
Nu are rost contract de sponsorizare, el e specific operatorilor economici. Un ONG cel mai bine face contract de donatie, in care precizeaza si destinatia sumei, conditii de acordare, verificare etc. Nu exista nicio limita legala pt ce si cat poti dona ca ONG.... totul este ca acea donatie sa fie concordanta cu scopul si obiectivele statutare...

Alte discuții în legătură

Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Donatie si sponsorizare AndaBrailean AndaBrailean Conform noului cod civil, donatia se incheie prin inscris autentic. Pentru orice contract de donatie trebuie mers la notar? In cazul sponsorizarii fata de o ... (vezi toată discuția)