avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contracte sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contracte sponsorizare

Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie.
Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la diverse SRL.
In momentul in care noi dorim sa ajutam financiar o persoana fizica cu probleme este nevoie sa intocmim un contract de sponsorizare? Este o limita a sponsorizării la fel ca la SRL?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianatereza , utilizator 21:49, 28 Februarie 2018
Revin la acest subiect legat de problema Contract sponsorizare vs contrat donatie, cu intrebarea: contractul de donatie conform art. 1011 NCC trebuie incheiat în forma autentică, cu excepția darului manual [alin. (2) al aceluiasi articol], așadar, o sumă de 4000 lei, de exemplu, dată cash unei persoane sărace, e considerat dar manual? Actul încheiat între Asociatie si persoana fizică respectivă poartă titlul de Contract de donație?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
adrianatereza, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sumele sub 25.000 lei pot fi considerate dar manual. Date de o persoana juridica trebuie intocmit contract de donatie in forma scrisa, dar acesta nu e necesar sa fie autentificat de notar sau atestat avocatial, poate fi un simplu inscris sub semnatura privata. Daca se respecta limitele legale pentru tranzactii cu numerar (si la 4000 lei e respectata) banii se pot da cash, la sume mari trebuie prin banca... E bine de mentionat expres in textul contractului ca se incadreaza in subcategoria de donatii care este "darul manual" si deci nu necesita forma autentica, si trebuie mentionat ca s-au si achitat efectiv banii in cauza, pentru ca donatia e contract real si deci nu e perfectat valabil inainte de traditiunea bunului, in cazul asta de inmanarea efectiva a banilor.
Mulțumesc mult pt răspuns și promptitudine. Toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Model contract de sponsorizare simona ch simona ch O asociatie s-a implicat intr-o actiune caritabila si a obtinut bani din sponsorizari. Acesti bani au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi, dar ... (vezi toată discuția)