avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz de concediere

multumesc pentru raspunsul anterior si as mai avea o ultima intrebare:daca am fost dat in preaviz cu art 65 (1) se poate modifica desfacerea CMI cu in baza altui articol decat cel prevazut in preaviz ?dar desfacerea contractului cu litera i mai exista?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 6 Octombrie 2010
nu se mai desfac contractele cu litera i. daca ati avut in preaviz trecut ca se va desface cu art 65(1) trebuie sa se respecte.
desfacerea contractelor cu lit.i a fost inclocuita cu art.61 (a) concedierea salariatului care a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la disciplina muncii ori cele stabilite prin contractul de munca, contract colectiv de munca aplicabil sau regulament intern, ca sanctiune disciplinara
Era bine daca postati aceasta intrebare la subiectul initial.
Asa..., habar n-am despre ce subiect vorbiti, cui multumiti dvs., si care este de fapt intrebarea...

teoretic, se poate revoca previzul, si se poate dispune alt tip de concediere.

litera i nu mai exista, dar desfacerea contractului de munca pentru indisciplina, da, exista inca (la litera a)
puncea a scris:

multumesc pentru raspunsul anterior si as mai avea o ultima intrebare:daca am fost dat in preaviz cu art 65 (1) se poate modifica desfacerea CMI cu in baza altui articol decat cel prevazut in preaviz ?dar desfacerea contractului cu litera i mai exista?

Da, se poate modifica temeiul de drept al incetarii c.i.m. ... de exemplu, pentru absenete nemotvate in timpul preavizului , daca salariatul solicita incetarea cu acordul partilor etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere? schuphy schuphy in cazul concedierii indisciplinare se mai respecta cele 14 zile obligatorii sau i se poate spune angajatului k din acel moment nu mai lucreaza...cu alte ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dorast dorast buna ziua se mai poate desface cim cu lit i? (vezi toată discuția)
Litera "i"in cartea de munca tPatry tPatry Ne mai afecteaza litera i in cartea de munca?#-oSe mai poate incheia un contract cu litera i? (vezi toată discuția)