avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare la mai multi asiguratori
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare la mai multi asiguratori

Buna ziua,

Eu detin un apartament achizitionat prin credit, ceea ce implica o asigurare in favoarea bancii.
intrebarea este daca eu pot incheia si alta asigurare in favoarea mea pentru acest apartament?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:38, 6 Octombrie 2010
nu puteti incheia 2 asigurari pentru acelasi imobil!chiar si acum in cazul in care ar avea loc evenimentul asigurat dumneavoastra veti fi despagubita direct proportional cu aportul dumneavoastra(ratele achitate pana in prezent).nu se poate incheia o polita de asigurare in favoarea dvs. deoarece nu sunteti proprietar deplin.daca o societate sau un agent de asigurare accepta sa va intocmeasca o astfel de asigurare va sfatuiesc sa fiti precauta deoarece e posibil ca persoana in cauza sa rmareasca doar obtinerea comisionului. o seara buna!
Este posibila asigurarea bunului la mai multi asiguratori, numai ca nu aveti niciun avantaj, ba chiar sunteti in pierdere, intrucat nu se poate primi despagubirea decat o singura data, asiguratorii platind cota-parte din asigurare, proportional cu suma asigurata la fiecare, desi plata primelor este integrala pentru fiecare polita.
Care ar fi interesul dv.?Aveti asigurata locuinta numai la valoarea creditului(inferioara valorii de piata) si doriti ca in caz de dezastru sa primiti si dv. diferenta dupa ce banca isi acopera creditul?Nimic mai simplu: solicitati asiguratorului, marirea sumei asigurate, platind pentru asta numai un supliment de prima aferent diferentei in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă cu banii deja plătiți băncii în cazul în care un apartament achiziționat prin prima casă este distrus într-un dezastru natural? insomnia13ro insomnia13ro Bună ziua, Am achiziționat un apartament prin Prima Casă și până acum am achitat aproximativ o treime din valoarea creditului. La semnarea ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)