Acum 20 ani un avocat peruvian de sucess, cu multa experienta profesionala, si in virsta, imi spunea ca sunt avocati care ii place sa zvor singur ca niste pasare, si alti ca vreau sa zovra in trupa. Sunt avocati de drept privat (mai scientific) si alti de drept public (mai artistic), specialitatea o da poate ca nevoie sau poate ca dorinta propria. Unii prefer mai multi clienti si mai putine onorarii pe fiecare caz, si altii prefer caz mai complicati si poate ca il complic ei, sau sunt de falt complicati. Mostenirii de doua generatii cu mai multe urmasi, societatiile care se fuzionese, sau dau falliment, etc. Fiecare avocat are o profil care il da caracter, educatia, capacitatea, etc, dar toti sunt bune, si sunt de mare nevoie in societatea noastra. Dar responsabilitatea este mare, si eu cred ca in Romania vor fi avocati de importanta europeana inalta. Sa vedem in putine ani. De fapt deja sunt mirat, fiind avocat spaniol cu 30 ani experienta.
Asa este. Sunt unii avocati romani care i-au depasit de mult pe confratii lor din C.E. Tocmai de aceea am deschis acest subiect, sunt cativa avocati/societati de avocatura care au luat un start fulminant si desigur sunt greu de ajuns din urma.Intrebarea era alta. Ce ne dorim de fapt si daca stim cum sa actionam in consecinta.Fara definitii sablon de genul, multa munca,talent,vocatie,noroc,samd....
Ati auzit vreodata ca vreun bun conducator de oşti sa dezvaluie adverarului planul de atac?
Viata prin marile societati nu-i decat un joc de sah serios si ursuz care cere imperios socotirea oricaror miscari intr-un plan de urmat. Avocatul care "zboara singur" (cum spunea mai sus alvarolipo, citandu-l pe colegul peruvian) sau in trupe mici isi poate permite miscarea cea mai capricioasa si imprevizibila, derutand adverarul si obligandu-l sa-si faca alt plan. Ei vor dori mereu sa doboare dupa un plan bine croit o tinta care are libertatea de miscare.
Nu stati sa va uitati in urma celor care au ajuns departe. Un nume si o identitate proprie nu se pot crea pasind in pantofii unuia de seama. Luati-o pe alta cale.
A nu se intelege de aici ca as avea ceva impotriva "zborului in trupa". L-am incercat, dar n-am putut pricepe de ce sunt conducatorii atat de preocupati de desavarsirea ... formatiei de zbor. Victoria la razboi nu se poate repeta in formatie constanta.
Foarte adevarat.Insa subiectul deschis nu avea nicidecum drept scop indrumarea tinerilor avocati de "a pasi in pantofii" unui avocat celebru.Dimpotriva, ma intrebam daca cei foarte tineri, au deja un proiect propriu in vederea exercitarii profesiei, nu unul imprumutat de la marii "maestrii"..........
In ceea ce priveste ultimul paragraf, cu "zborul in trupa", ma identific in totalitate cu cele scrise......:)
o zi foarte buna