intampin o situatie ciudata si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
In Martie 2010 am primit acasa o amenda de la Politia Comunitara a sectorului 3 in valoare de 1500 lei!!! Fiind zapada de 50 cm parcasem fara sa imi dau seama pe un loc de parcare autorizat (care de fapt era o buc din strada), detinatorul autorizatiei s-a dus la 12 noaptea la sectia de politie comunitara unde doi agenti au facut procesul verbal. Nu exista martori pe procesul verbal.
Am contestat in instanta amenda (am platit-o oricum) si, la ultima audiere, reprezentantul Politiei Comunitare a cerut sa fie prezent ca martor cel care a depus reclamatia. N-am avut avocat, nu mi s-a parut o problema asta si am acceptat. Ulterior insa, gandindu-ma ca eu de fapt am contestat valabilitatea PV si nu contraventia propriu zisa, nu stiiu daca acceptul pt prezenta martorului a fost o idee buna.
Imi dati o parere, va rog?
Credeti ca ar fi bine sa fiu reprezentat data viitoare de un avocat, tinadn cont ca suma in cauza nu este foarte mare?
Multumesc,
Exprimandu-ma in limbajul dvs,"lipsa de valabilitate a procesului verbal",in mod cert duce la anularea acestuia,pentru ca ar fi fost intocmit cu incalcarea legii.
Este bine,daca aveti posibilitati sa angajati avocat,dupa cum cred ca este vorba sa solicitati si dvs.in contraproba audierea unui martor
1 .banuiesc ca cel pe locul caruia parcaseti dvs a mai stat putin pe langa masina inainte de a se duce la comunitari.
2.daca ati parcat acolo si cred ca ati ramas si peste noapte inseamna ca stiati ca locurile acelea sunt ocupate si autorizate.
3. la suma aceasta si tinand cont ca ati si platit-o nu cred ca se mai impune un avocat pentru ca e foarte posibil sa pierdeti procesul si mai cheltuiti niste bani.
4.dvs contestati procesul verbal si banuiesc ca in aparare sustineti ca fiind zapada si nefiind pancarde care sa indice faptul ca locul unde ati parcat era al altcuiva nu aveti nici o vina.
5. daca amenda a fost de 1500 ron mai e ceva la mijloc (ori v-ati certat cu ei,ori i-ati persiflat cand v-au cautat sa mutati masina ,orice alt motiv dar nu ne-ti scris si despre el)
nu are relevanata faptul ca la momentul constatarii nu a fost nici un martor.
martorul a fost prezent in momentul in care s-a incheiat procesul verbal.
daca mergeti pe asta cred ca nu aveti nici un castig de cauza.
succes oricum