avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda parcare

Buna seara,

intampin o situatie ciudata si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
In Martie 2010 am primit acasa o amenda de la Politia Comunitara a sectorului 3 in valoare de 1500 lei!!! Fiind zapada de 50 cm parcasem fara sa imi dau seama pe un loc de parcare autorizat (care de fapt era o buc din strada), detinatorul autorizatiei s-a dus la 12 noaptea la sectia de politie comunitara unde doi agenti au facut procesul verbal. Nu exista martori pe procesul verbal.
Am contestat in instanta amenda (am platit-o oricum) si, la ultima audiere, reprezentantul Politiei Comunitare a cerut sa fie prezent ca martor cel care a depus reclamatia. N-am avut avocat, nu mi s-a parut o problema asta si am acceptat. Ulterior insa, gandindu-ma ca eu de fapt am contestat valabilitatea PV si nu contraventia propriu zisa, nu stiiu daca acceptul pt prezenta martorului a fost o idee buna.

Imi dati o parere, va rog?
Credeti ca ar fi bine sa fiu reprezentat data viitoare de un avocat, tinadn cont ca suma in cauza nu este foarte mare?
Multumesc,

Liviu
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:43, 27 Decembrie 2010
Exprimandu-ma in limbajul dvs,"lipsa de valabilitate a procesului verbal",in mod cert duce la anularea acestuia,pentru ca ar fi fost intocmit cu incalcarea legii.
Este bine,daca aveti posibilitati sa angajati avocat,dupa cum cred ca este vorba sa solicitati si dvs.in contraproba audierea unui martor
1 .banuiesc ca cel pe locul caruia parcaseti dvs a mai stat putin pe langa masina inainte de a se duce la comunitari.
2.daca ati parcat acolo si cred ca ati ramas si peste noapte inseamna ca stiati ca locurile acelea sunt ocupate si autorizate.
3. la suma aceasta si tinand cont ca ati si platit-o nu cred ca se mai impune un avocat pentru ca e foarte posibil sa pierdeti procesul si mai cheltuiti niste bani.
4.dvs contestati procesul verbal si banuiesc ca in aparare sustineti ca fiind zapada si nefiind pancarde care sa indice faptul ca locul unde ati parcat era al altcuiva nu aveti nici o vina.
5. daca amenda a fost de 1500 ron mai e ceva la mijloc (ori v-ati certat cu ei,ori i-ati persiflat cand v-au cautat sa mutati masina ,orice alt motiv dar nu ne-ti scris si despre el)
4. contest faptul ca PV a fost facut fara martor
5. nu am avut nicio interactiune cu cu vreo alta parte implicata. Doar am primit amenda acasa.
nu are relevanata faptul ca la momentul constatarii nu a fost nici un martor.
martorul a fost prezent in momentul in care s-a incheiat procesul verbal.
daca mergeti pe asta cred ca nu aveti nici un castig de cauza.
succes oricum
Salut!

pe procesul verbal nu semneaza nimeni ca martor. Sunt doar doua semnaturi ale constatatorilor(agenti politia com).

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara, parcare pe spatiul verde mondragora mondragora Buna ziua. Sunt din Timisoara si dori sa va intreb cum se poate contesta o amenda primita de la politia comunitara. Mentionez ca la sfarsitul anului trecut ... (vezi toată discuția)
Contraventie parcare auto Cily Cily Buna ziua! Sunt Alex si am primit prin posta o amenda(1500 RON) precum ca as fi blocat accesul intr-o parcare platita de pe raza blocului propietarului. ... (vezi toată discuția)
Validitate amenda luata pe loc de parcare platit nesemnalizat mictibo mictibo Buna ziua, Am parcat aseara pe un loc de parcare la strada pe bulevardul Dna Ghica in Bucuresti. Locul avea ca marcaje clare doar doua linii laterale trase ... (vezi toată discuția)