intampin o situatie ciudata si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
In Martie 2010 am primit acasa o amenda de la Politia Comunitara a sectorului 3 in valoare de 1500 lei!!! Fiind zapada de 50 cm parcasem fara sa imi dau seama pe un loc de parcare autorizat (care de fapt era o buc din strada), detinatorul autorizatiei s-a dus la 12 noaptea la sectia de politie comunitara unde doi agenti au facut procesul verbal. Nu exista martori pe procesul verbal.
Am contestat in instanta amenda (am platit-o oricum) si, la ultima audiere, reprezentantul Politiei Comunitare a cerut sa fie prezent ca martor cel care a depus reclamatia. N-am avut avocat, nu mi s-a parut o problema asta si am acceptat. Ulterior insa, gandindu-ma ca eu de fapt am contestat valabilitatea PV si nu contraventia propriu zisa, nu stiiu daca acceptul pt prezenta martorului a fost o idee buna.
Imi dati o parere, va rog?
Credeti ca ar fi bine sa fiu reprezentat data viitoare de un avocat, tinadn cont ca suma in cauza nu este foarte mare?
Multumesc,
Formulati contestatie impotriva procesului verbal de contraventie la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei,daca va mai aflati in termenul legal de 15 zile,de la primirea procesului vrebal.
am primit astazi decizia acasa prin care se schimba amenda in avertisment.=D>
Scrie si ca Pol Com are 15 zile sa faca recurs. Cum aflu eu de la ce data se calculeaza cele 15 zile? Treb sa ma duc la judecatorie apoi sa vad daca au facut recurs?
Treb sa mai fac eu ceva ca sa primesc banii inapoi?
Multumesc anticipat pt raspuns.
felicitari.
in sentinta scrie ca se poate declara recurs in 15 zile de la comunicare atat pentru dvs cat si pentru pol comunitara.
socotiti 15 zile apoi mergeti la instanta sa va elibereze o copie de pe sentinta copie pe care sa se specifice ca este ramasa definitiva.