avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca dupa pronuntarea divortului,sotia nu vrea sa ceara pensie alimentara pt.copilul de 15 ani care i-a fost incredintat spre crestere ei,statul ma poate obliga sa-i platesc sotiei vreo suma de bani?Deci daca ea nu cere pensie ,statul ma obliga sa-i platesc.
Pensia de intretinere se acorda pentru minor ,in interesul si folosinta exclusiva a acestuia,iar obligativitatea instantei este sa o acorde.
Puteti ajunge,de comun acord la o suma, care corespunde minim la 1/4 din veniturile relizate de cel care o presteaza sau la mai mult,iar intelegerea dvs va fi avuta in vedere de instanta la stabilirea cuantumului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
da,constiinta ma obliga sa platesc acesti bani si oricum o sa platesc,dar situatia este mai complexa si am vrut sa punctez precis ceea ce ma intereseaza,pt.anu ocupa timpul celor care au amabilitatea sa raspunda aici,oricum va multumescpt. raspunsuri
buna seara
da nu aveti ce face si eu sunt intr-o situatie deosebita iar cei ce raspund pe forum si cei ce trebuie sa judece sunt de partea celor ce primesc pensie .Copilul meu a terminat o facultate ,are 21 de ani ,la data cand am fost in fata judecatorului nu avea nici un inscris ,iar judecatorul a admis amanarea pana in 13 oct.,cand se poate aduce adeverinte ca studiaza ,poate sa vina si cu 10 ,acum te poti inscrie ,platesti prima taxa si nu mai ai treaba pina la an ,la anul faci la fel , si sta prin baruri cu 700 roni pe luna ,daca ar muncii i-asi mai da .Cum sa verific eu de la satu mare la bucuresti
bucurate ca ai copii asa cum spun cei ce raspund pe forum
platiti ,nu platiti instanta oricum va da si pensie de intretinere.
important nu e acest lucru ci ,daca dvs conveniti cu fosta sa nu platiti pensia sa nu va treziti cu dosar de abandon.
depinde de sotia dvs.
nenea toto a scris:

buna seara
da nu aveti ce face si eu sunt intr-o situatie deosebita iar cei ce raspund pe forum si cei ce trebuie sa judece sunt de partea celor ce primesc pensie .Copilul meu a terminat o facultate ,are 21 de ani ,la data cand am fost in fata judecatorului nu avea nici un inscris ,iar judecatorul a admis amanarea pana in 13 oct.,cand se poate aduce adeverinte ca studiaza ,poate sa vina si cu 10 ,acum te poti inscrie ,platesti prima taxa si nu mai ai treaba pina la an ,la anul faci la fel , si sta prin baruri cu 700 roni pe luna ,daca ar muncii i-asi mai da .Cum sa verific eu de la satu mare la bucuresti
bucurate ca ai copii asa cum spun cei ce raspund pe forum

Pentru toata lumea este dificil in aceasta perioada,dar daca aveti copii exista obligatia de parinte,cea de a va face datoria si de a-i sustine,indiferent de relatiile dvs cu acestia sau cu celalalt parinte.
Dovediti ca acestia nu urmeaza cursurile facultatilor /scolilor la care s-au inscris,prezentati dovezi si formulati actiune de sistare a pensiei.
Puteti formula scrisoare catre locul unde invata ,la care sa atasati copie legalizata de pe sentinta de obligare a dvs la plata pensiei de intretinere,prin care sa solicitati sa vi se comunice daca copilul dvs,este sudent al facultatii respective.

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensia alimentara ? tictac2 tictac2 Buna ziua. Asa cum am scris in subiect am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. Momentan sunt student in anul I si as vrea sa stiu daca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)