avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca dupa pronuntarea divortului,sotia nu vrea sa ceara pensie alimentara pt.copilul de 15 ani care i-a fost incredintat spre crestere ei,statul ma poate obliga sa-i platesc sotiei vreo suma de bani?Deci daca ea nu cere pensie ,statul ma obliga sa-i platesc.
Nu s-a stabilit pensia de intretinere la divort ?
Atunci nu va incumba nicio obligatie de plata.Daca , insa , va fi sesizata instanta de judecata , pana la implinirea varstei de 18 ani , aveti aceasta obligatie de intretinere.

Sau chiar pana la implinirea varstei de 26 ani , daca vor fi continuate studiile si nu va fi prestata o munca remunerata.

Hotararea privind pensia de intretinere este executorie de drept.

r.gabi a scris
"Puteti formula scrisoare catre locul unde invata ,la care sa atasati copie legalizata de pe sentinta de obligare a dvs la plata pensiei de intretinere,prin care sa solicitati sa vi se comunice daca copilul dvs,este sudent al facultatii respective."

multumesc pentru indicatii ,dar pot sa va spun ca am solicitat la facultate sa-mi trimita adeverinta ca a absolvit si nu am primit ,am pus si citatia si sentinta ,A trebuit sa ma duc la Bucuresti sa o obtin.,dar degeaba ca instanta nu sa uitat la ea ,a amanat procesul.:rtfm:
deci : despre cum procedeaza judecatorii nu aveti nimic de spus ?

Judecatorul a procedat corect dand posibilitatea fiicei dvs sa faca dovada ca urmeaza cursuri.
Ea a facut aceasta dovada pentru ca daca nu o facea se sista pensia.
Nu cred ca acesta este un motiv sa suspicionati un judecator,dar nici sa scrieti acelasi lucru la fiecare postare despre pensie de intretinere datorata unui major.
V-am indicat mai sus ce aveti de facut,v-au indicat si alti colegi anterior si acum ,cred ca veti cunoaste caile pe care trebuie sa le urmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensia alimentara ? tictac2 tictac2 Buna ziua. Asa cum am scris in subiect am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. Momentan sunt student in anul I si as vrea sa stiu daca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)