avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retragere bani achitati la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retragere bani achitati la asociatie

Cine ma poate ajuta? Am adunat de mai multi ani cite 20 ron in plus la cheltuiel un fel de fond acum am 720 ron si vreau sa-i reprimesc pentru ca bani sint in cont la banca si in loc sa primesc dobinda platesc dobinda pentru ca administratorul ea depus pe asociatia de proprietar cum drebuie sa procedez? A doua problema este ca , administratorul si presedintele de bloc au vindut fierul vechi din centrala termica pe care nu il mai folosim de citiva ani , dar la cumpararea apartamentelor am platit si centrala dar sintem 5 care mai stam in bloc ceilalti au dreptul la acea suma? daca administratorul poate vinde bunurile mele fara sa ma anutie si sa-mi dau acordul este vorba de fierul vechi din centrala?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 6 Octombrie 2010
1-Precizati concret care este natura sumei depuse,pentru a va putea raspunde
Daca suma este depozitata in contul asociatiei,posibil ca restituirea sa poata fi realizata numai cu acordul adunarii generale/comitetului executiv
2-Centrala termica constituie parte comuna,a carei reparatie /intretinere reprezinta responsabilitatea presedintelui sau comitetului executiv
In situatia mentionata ,de valorificare a materialului centralei termice ,aveti dreptul prevazut de art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces ,la cerere la orice document al acesteia

In temeiul legal mentionat ,solicitati oficial presedintelui sa va prezinte documentele care atesta decizia de valorificare ,c/v material si modul de utilizare a sumei astfel obtinute
@aledical,
Mesajul dv este confuz. Ca sa ne lamurim explicati-ne pentru ce ati platit acele sume in plus!? Ce scrie pe chitantele dumneavoastra?
Daca acei bani sunt achitati drept cheltuieli intretinere inseamna ca pe lista de plat figurati cu sume achitate in avans. Puteti sa nu platiti o perioada intretinerea pana se soldeaza acea suma.
Daca acesti bani sunt in fondul de rulment puteti sa-i retrageti printr-o cerere daca vindeti apartamentul sau daca va scad cheltuielile lunare sub fondul de rulment.
Daca acesti bani sunt incasati in fondul de reparatii nu-i mai puteti retrage, dar pe viitor sumele din reparatii ce va vor fi repartizate se vor transfera din acesti bani.

Cat despre vanzare fierului vechi, de obicei cheltuielile pentru taiat, demontat, transport sunt atat de mari ca in final nu prea se ramane cu nimic. Am avut si noi cate ceva de demolat si de dus la fier vechi. In prima faza cativa vecini au spus ca trebuie sa "scoatem bani frumosi" pe acesta... I-am rugat sa se implice si sa-si ia banii ce le raman din vanzare. Si-au facut socotelile si-au renuntat. Am cautat cateva luni pe cineva interesat sa munceasca (pentru ca era multa munca pana se ajungea la incasarea banilor) si cu greu am gasit cativa oameni amarati care-au muncit si-au reusit sa-l duca la vanzare. Nu le-am cerut nimic pentru ca am fost bucurosi ca ne-au scapat de vechituri si-au facut curatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, de curand am calculat ce suma am platit la fond de rulment de cand m-am mutat in apartament (20 ani) si am constatat ca pana acum am platit 2302 ... (vezi toată discuția)
Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)