avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire impozit dividende pentru handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire impozit dividende pentru handicap

Am de incasat pe 11.10.2010 dividende de la Fondul Proprietatea si am inteles azi ca se stopeaza impozit la sursa. Eu am certificat de handicap in grad accentuat si sunt scutit de impozit pe venit. Cum sa procedez ca sa nu mi se retina impozitul la plata dividendelor? Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:37, 8 Octombrie 2010
sunteti scutit de impozit pe salar pentru handicap , pentru alte venituri obtinute din alte surse nu aveti dreptul la scutire deci la dividende se retine impozitul!
Beneficiati de facilitatea scutirii de impozit strict pentru drepturi salariale
Multumesc frumoaselor doamne.
Aici scrie altceva: [ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/art...
acolo se refera la altceva la articolele care le-ati mentionat, veniturile din dividende sunt asimilate veniturilor din investitii conform art. 65 codului fiscal , si nu prevede scutiri , decat pentru cele de natura salariala in cazul dvs, sau pentru pensii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj persoane cu handicap 2008-2009 laura-jurist laura-jurist Buna ziua va rog sa ma ajutati cu unrmatoarea informatie: - in perioada 2008-2009 pentru persoanele cu handicap s-au efectuat retineri si virari catre ... (vezi toată discuția)
Intrebare - scutiri de taxe si impozite pentru persoane cu handicap ContSters318104 ContSters318104 In perioada august 2013-martie 2014 am avut un venit din unele servicii prestate prin intermediul internetului in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)