avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj persoane cu handicap 2008-2009
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj persoane cu handicap 2008-2009

Buna ziua

va rog sa ma ajutati cu unrmatoarea informatie:
- in perioada 2008-2009 pentru persoanele cu handicap s-au efectuat retineri si virari catre fondul de somaj?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 15:44, 5 Aprilie 2016
Ce venituri ati avut in acea perioada, din ce sursa?
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
este vorba despre venituri de natura salariala.
Pentru perioada respectiva avem urmatoarele acte normative :
1. Legea nr.448/2006
art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
...

2. Legea 76/2002 si Legea 19/2000 nu prevedeau scutiri de la plata contributiilor pentru astfel de persoane.
1. Pentru orice salariat (cu sau fara handicap) s-a retinut contributia sociala pentru somaj.

2. Persoanele cu handicap au scutiri la impozitul pe venit nu si la contributiile sociale.
MULTUMESC MULT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes cu handicap anny_marry anny_marry Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de ... (vezi toată discuția)
Infintare pfa persoana cu handicap ady_france01 ady_france01 Intentionez sa infintez un PFA cu scopul de a lucra in domeniul asigurarilor. Va rog sa imi explicati care ar fi pasi de urmat, scutirile in cazul handicapului ... (vezi toată discuția)