avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infintare PFA Persoana cu handicap
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infintare PFA Persoana cu handicap

Intentionez sa infintez un PFA cu scopul de a lucra in domeniul asigurarilor. Va rog sa imi explicati care ar fi pasi de urmat, scutirile in cazul handicapului accentuat si procentul cheltuielilor lunare. Mentionez ca eu sunt in prezent salariat la o institutie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:59, 7 Ianuarie 2016
Nu mai are importanta daca mai aveti sau nu in alta parte un loc de munca.
Va rog sa cititi la adresele
[ link extern ]
si
www.avocatnet.ro/content/art...
Articolul 26 lit. a) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata in Monitorul Oficial nr. 1/2008, care prevedea ca persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala,a fost modificat prin disp Legea nr. 360/2009, in sensul ca persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutire de impozit pe veniturile din salarii, indemnizatii de natura salariala si pensii.
Ulterior, art. 26 lit. a) din Legea nr. 448/2006 a fost abrogat prin art. I pct. 153 din OUG nr. 109/2009 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, iar prin art. I pct. 3 din Legea nr. 76/2010 privind aprobarea OUG nr. 109/2009 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, se prevede ca art. 55 alin. (4) lit. k1) din Codul fiscal se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

« k1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;»”


Curtea Constitutionala prin decizia nr 681/2014,publicata in MOf nr 889/2014 a apreciat
ca
nu sunt venituri impozabile, în înţelesul impozitului pe venit, veniturile realizate în mod individual din exercitarea unei profesii libere de către persoanele cu handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salarii persoane cu handicap Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca s-a modificat legea prin care persoanele cu handicap erau scutite de impozit pe salariu? Daca da, ma puteti ajuta si cu o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri salariale - persoane cu handicap Pannik Pannik Salut. Am si eu o intrebare. Persoanele cu handicap accentuat si grav mai beneficiaza de scutirea la plata impozitului pe venituri salariale ? Stiu ca cf ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)