mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o adresa ca art.26 din L.448 s-a abrogat.Ce ma sfatuiti?
Aratati-le prevederile art.55 alin.4 lit. k^1 C.fisc.,si anume :
art. 55 Definirea veniturilor din salarii
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
....
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
.....
Art. 26 din Legea nr.448/2006 (in vigoare):
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
O.U.G. nr.109/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
a abrogat art. 26 lit.a din lege.
Prin urmare, ceea ce s-a abrogat din acest articol este prevazut si aplicabil in Codul fiscal.
Sigur ca beneficiati de scutirea de impozit.
Prevederea de la art.26 lit.a) a fost eliminata din Legea nr,448/2006, dar a fost introdusa in Codul fiscal, legea care se ocupa de toate impozitele.