Am un angajat C.Medical cod 14 cu scutire Cerfificat de incadrare grad handicap accentuat. In L.571/2003 Art.55 K^1) persoana beneficiaza de scutire la plata impozitului pe venit. Intrebarea mea este daca in OUG 117/2010/30 Dec.2010 cu aplicabilitate 2011 mai beneficiaza de acest drept. Eu m-am uitat la amendamentele aplicate Legii si nu vad specificat nicaieri. Va multumesc!
In Legea 448 /2006 la art. 26 se prevede:
"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
A se vedea şi art. 55, alin. (4) lit. k^1) din LEGEA nr. 571 din 22 decembrie 2003, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 927 din 23 decembrie 2003, care prevede:
"(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la funcţia de bază;
Daca nu e specificat in OUG 117 inseamna ca art 55 k^1 este aplicabil.