avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes cu handicap

Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de incadrare in handicap,unde trebuie sa il trimit si ce specificare sa fac in contractul de munca,care e diferenta intre un salariat normal si unul cu handicap,ce acte trebuiesc facute,dati-mi macar un punct de start,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:38, 17 Octombrie 2010
nu il trimiteti nicaieri. nu faceti nimic in plus. pe baza certificatului adus, persoana e scutita de impozit pe salariu.

Alin.(4) art.55 din Codul fiscal, asa cum a fost modificat prin Legea nr. 76 din 06.05.2010:
lit.k indice 1 "Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile in intelesul impozitului pe venit veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat"
Diferenta o constituie facilitatea legal prevazuta de art 26 din L nr 448/2006 Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale a) scutire de la impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala
Dar se vor plati platile pt cartea de munca?adica cas,somaj,adica nu este scutita si de aceste plati?
anny_marry a scris:

Dar se vor plati platile pt cartea de munca?adica cas,somaj,adica nu este scutita si de aceste plati?


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit din salarii persoane handicap luciali luciali persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe veniturile salariale numai la functia de baza ? va multumesc! (vezi toată discuția)
Scutire impozit (certificat de handicap grav) SARMIZA SARMIZA Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt scutu\\it de impozit pe venit avand certificat de handicap grav.Mentionez ca acum sunt in ci\\oncediu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)