Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de incadrare in handicap,unde trebuie sa il trimit si ce specificare sa fac in contractul de munca,care e diferenta intre un salariat normal si unul cu handicap,ce acte trebuiesc facute,dati-mi macar un punct de start,va multumesc!
nu il trimiteti nicaieri. nu faceti nimic in plus. pe baza certificatului adus, persoana e scutita de impozit pe salariu.
Alin.(4) art.55 din Codul fiscal, asa cum a fost modificat prin Legea nr. 76 din 06.05.2010:
lit.k indice 1 "Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile in intelesul impozitului pe venit veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat"
Diferenta o constituie facilitatea legal prevazuta de art 26 din L nr 448/2006 Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale a) scutire de la impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala