avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venit din salarii persoane handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venit din salarii persoane handicap

persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe veniturile salariale numai la functia de baza ?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristin_mara , utilizator 14:03, 11 Octombrie 2010
Da, numai la functia de baza.
Alin.(4) art.55 din Codul fiscal, asa cum a fost modificat prin Legea nr. 76 din 06.05.2010 prevede la lit.k indice 1 ca "Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile in intelesul impozitului pe venit veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat" , renuntandu-se la sintagma la functia de baza , asa cum era reglementat anterior in Codul fiscal prin modificarea adusa prin Legea nr.343 din 17.07.2006.
Ca atare, parerea mea este ca nu se impoziteaza veniturile din salarii realizate de catre persoanele cu handicap grav sau accentuat, atat la functia de baza, cat si cele realizate in baza oricator alte contracte individuale de munca incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes cu handicap anny_marry anny_marry Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de ... (vezi toată discuția)
Impozit salarii pentru pers cu handicap grav sau accentuat Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna seara Tocmai am citit codul fiscal 2013 si veniturile salariale ale pers cu handicap grav sau accentuat se impoziteza din 2013.Art 55 alin 4 k1 s-a ... (vezi toată discuția)
Concediul medical se impoziteaza? Alina Tabara Alina Tabara Buna ziua, concediul medical se impoziteaza in cazul in care exista un certificat de handicap de grad accentuat in baza caruia se plateste si o indemnizatie ... (vezi toată discuția)