avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scutire impozit (certificat de handicap grav)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scutire impozit (certificat de handicap grav)

Buna ziua!
As dori sa stiu daca sunt scutuit de impozit pe venit avand certificat de handicap grav.Mentionez ca acum sunt in cioncediu medical.Multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:32, 16 Iulie 2014
Daca sunteti detinator de certificat de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap beneficiati de facilitatile L nr 448/2006 art 26,respectiv scutirea de la plata impozitului pe venit
Trebuie sa depuneti la angajator o copie a certificatului de incadrare in grad de handicap grav (sa va dea numar de inregistrare). Pe baza actului, angajatorul nu va mai retine impozitul de 16% din salariul dvs.

Codul fiscal:

ART. 55
...
(4) Urmãtoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
...
k^1) veniturile din salarii realizate de cãtre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salarii 1-2 1-2 Hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala medie-severa este considerata un handicap in Romania? Daca da, care ar fi procedurile pentru scutirea de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit grad handicap accentuat floribell floribell Am un angajat C.Medical cod 14 cu scutire Cerfificat de incadrare grad handicap accentuat. In L.571/2003 Art.55 K^1) persoana beneficiaza de scutire la plata ... (vezi toată discuția)