avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis de conducere

Daca se introduce plg contraventionala impotriva procesului verbal prin care se aplica amenda si pedeapsa complementara a retinerii permisului de conducere pt o perioada de treizeci de zile ( pt neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni) si termenul de judecata este anul viitor prin iunie, aceasta - contestatia - imi da dreptul sa circul in continuare pana la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti? cand voi fi nevoita sa l predau din nou, sau nu, dupa caz?si nu savarsesc vreo infractiune de a conduce fara permis, nu?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:37, 6 Octombrie 2010
v-ati raspuns singura :)
luati certificat de grefa dupa ce depuneti contestatia si cu el mergeti si va recuperati permisul.
Da, cu obligativitatea depunerii la politie a dovezii privind formularea plangerii contraventionale, iar in cazul respingerii acesteia, a formularii recursului in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei instantei de fond.
Puteti astfel circula pentru ca atat plangerea cat si recursul sunt suspensive de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda neacordare prioritate pietoni kmalone kmalone Azi am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile si o amenda contraventionala de 140 de lei.Am primit ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala PO246087 PO246087 Speta pe scurt: am fost amendat contraventional si mi s-a suspendat dreptul de a conduce pentru neacordare de prioritate pieton (pe nedrept din punctul meu de ... (vezi toată discuția)