avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

Imi puteti spune cum se calculeaza vechimeain munca avind in vedere ca eu am lucrat lla o unitete miniera in sbteran. As vrea sa va spun ca am scos adeverita cu stagiul de cotizare de la casa de pensii iar de aici reiese faptul ca in unele luni am lucrate de exemplu 12 zile in conditii spaciale iar restul de 10 zile sint trecute ca prestatii in conditii normale.Ma intereseaza daca la calcularea vehimii totale pentru a ma pensiona in acest caz se ia luna completa ca fiind de grupa speciala?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanOltean , utilizator 20:42, 7 Octombrie 2010
Important pentru dumnevoastra este sa indepliniti doua conditii:-1) Sa aveti 20 de ani de cotizare cu activitate in subteran de cel putin 50% din timpul normal de munca. -2)Varsta de 45 de ani.Cei 20 de ani trebuie sa fie evidentiati direct in cartea de munca sau printr-o adeverinta.Asadar daca aveti 20 de ani de munca in subteran si varsta de 45 de ani puteti sa va deschideti dreptul la pensie pentru limita de varsta cand doriti(si dupa actula lege si dupa legea unitara).
Dilema mea este ca nu stiu daca am 20 de ani . Calendaristic in cartea de munca am 20 de ani si 3luni dar nu stiu daca de acolo se ia numai perioada pentru care cotizat ca conditii speciale. Nu intelrg in ce consta 50% din timpul normal de muca.Daca in luna noiembrie 2003 am avut12 zile in conditii speciale si 11 zile in conditii normale(concediu medical) ,in luna octombrie 2003 am avut 14 zile in conditii speciale si 5 in conditii normale conform adeverintei privind stadiul de cotizare asta inseamna ca aceste doua luni se iau in calcul ca vechime 100% subteran?Din astfel de cazuri poate sa mi se reduca din vechime si sa nu mai imlinesc cei 20 de ani? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta - miner sandu_cojo sandu_cojo am 20 de ani si 8 luni vechime 100% subteran si 40 de ani varsta vreau sa va intreb daca nu o sa mai lucrez pana la 45 de ani voi beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea din minerit l_iman69 l_iman69 Am si eu o nelamurire am lucrat in minerit in grupa speciala 19 ani si 5 luni pana la data de 3.01.2006 cand am fost disponibilizat conf OUG 8/2003. Din ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta, gr. 1 de munca netu_ologu netu_ologu Buna ziua. Care este limita de varsta si stagiul complet de cotizare pt. cei care au lucrat 24 de ani in gr. 1, ( conditii deosebite... adica minerit )? (vezi toată discuția)