Banuiesc ca aveti insa chitantele cu care ati trimis banii in tara.Sigur ca puteti recupera contravaloarea investitiilor deoarece sora defunctului a fost de acord cu toate lucrarile facute.Luati legatura cu un avocat ,deorece speta nu este simpla,presupune un proces civil in cadrul caruia probele care trebuie administrate sunt complexe.
Cu parere de rau,in situatia mentionata ,nu aveti drepturi legale
Eventual ,daca detineti probe temeinice,martori care sa confirme participarea dvs financiara ca si calitatea de proprietar asupra bunurilor detinute in casa,puteti promova actiune in instanta
Trebuie te adreseze la un avocat specializat in drepturi european si civil si administrativ. Decat eu stiu sunt cazuri in care tribunal european a admis recursuri impotriva statele membri care nu da dretpuri in anumite conditiile inclusiv la asigurare social (pensia) si asa mai departe. Evident ca ai un drept la recuperare bani de la indiviziunea de fapt sau asociere care ai avut cu fostul sotiului. Dar sunt mai multe drepturi, care poti sa scos la izveala. Zece ani sunt multi. Sora fostul sotiului cel putin are obligatia sa te dai inapoi ceea ce ai investit in casa, chiar aplicand principii generale ale dreptului, intre ele, ca nimeni poate se imbogatesc indreptat. Suces!.
Categoric, sumele de bani investite dau nastere unui drept de creanta, supus , si acesta, termenului general de prescriptie de trei ani( decretul 167/1958) , care curge de la nasterea acestuia .
Notificarea , respectiv cererea de chemare in judeceta , intrerup cursul acesteia.
Neexercitarea unei actiuni, in tot acest interval de timp , conduce la respingerea cererii de chemare in judecata ca fiind prescrisa, fiind stins dreptul material la actiune.
Nu sunt de acord cu doamna care a spus ca nu aveti nici un drept ,aveti cu siguranta este vorba de drepturile constructorului de buna credinta pe terenul altuia ,reglementat de codul nostru civil.Aveti dreptul sa fiti despagubita pentru c/valoarea investitiei (,materiale si manopera).Dar sa vedem si din punct de vedere temporal cum s-au derulat evenimentele,pentru ca actiunile civile se formuleaza si ele intr-un anume termen .