avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atacarea procesului verbal in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atacarea procesului verbal in instanta

Buna seara,
daca am de gand sa fac plangere la judecatorie ca mi s-a ridicat masina fiind de fata, trebuie sa mai achit amenda ? Aceasta se achita in 48 de ore de cand ma prezint la politie sau de cand ridic recomandata sau de cand am primit instiintarea acasa ca am o recomandata cu procesul verbal ?
Daca achit amenda si apoi fac plangere si castig, mai recuperez banii ? Ce se intampla daca pierd, ce platesc in plus ?
Eu, de fapt, contest faptul ca s-a facut un abuz luandu-mi-se masina cand am sosit la fata locului (nu era inca ridicata pe platforma, atunci se pregateau s-o ridice) si vreau sa-mi recuperez banii de la firma care salta masini. Dar inteleg ca firmele astea nu pot actiona fara politie. Deci, trebuie sa ma prezint la judecatorie cu procesul verbal primit de la politie, si contestand ridicarea masinii contest implicit si amenda (adica nu se poate una fara alta) ? Nu cunosc procedura.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:24, 7 Octombrie 2010
1-Perioada de 48 de ore se considera de la comunicarea PV
Pentru a preintampina situatii neplacute,de preferat sa achitati 1/2 din amenda ,pe care puteti sa o recuperati daca faceti cerere accesorie in actiune si daca instanta admite contestatia dvs
2-Daca instanta respinge actiunea ,va revine obligatoia sa achitati c/v integrala a sanctiunii aplicate
In termen de 15 zile de la comunicare,contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Daca nu stapaniti procedura ,este de preferat sa contactati persoana specializata ,.care va poate redacta contestatia
ynocentta a scris:

Pentru a preintampina situatii neplacute,de preferat sa achitati 1/2 din amenda ,pe care puteti sa o recuperati daca faceti cerere accesorie in actiune si daca instanta admite contestatia dvs
2-Daca instanta respinge actiunea ,va revine obligatoia sa achitati c/v integrala a sanctiunii aplicate
In termen de 15 zile de la comunicare,contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Daca nu stapaniti procedura ,este de preferat sa contactati persoana specializata ,.care va poate redacta contestatia

Multumesc mult pt raspuns !
Daca azi am primit prin posta NUMAI instiintarea ca exista un proces verbal (nu rocesul in sine), de azi se considera 48 de ore sau de cand ?
ynocentta a scris:

Perioada de 48 de ore se considera daca v-a fost inmanat procesul verbal personal,atunci cand a fost intocmit
Comunicarea procesului verbal se face la domiciliu.

Problema care se pune este daca puteti dovedi ca de fata nu a fost politstul,intrucat firmele de ridicari nu sunt abilitate sa constate contraventii in locul politiei rutiere sau in lipsa agentului constatator al acestei institutii.

Puteti formula contestatie in acest sens in termenul indicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)