avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice

Buna ziua,

Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. Ascultam muzica la radioul masinii. In scurt timp si-a facut aparitia o masina de politie si un agent foarte binevoitor care a binevoit sa ne inmaneze cate o amaneda de 200 de lei pentru perturbarea linistii publice. Sincer sa fiu nu stiu pe cine am deranjat, avand in vedere ca eram la marginea orasului in parcarea unui magazin si muzica nu era nicidecum la maxim. Trecand cu vedera toate acestea, agentul ne-a scris procesul verbal, ne-a inmanat instiintarea pe plata insa pe aceasta nu este precizat termenul limita pentru plata amenzii. L-am intrebat care este termenul limita iar acesta mi-a dat de inteles ca 30 de zile sau poate mai mult. Nu imi este foarte clar ce trebuie facut. De asemenea in procesul verbal scrie ca nu trebuie platita in 48 de ore. As dori sa stiu ce sanse as avea daca as depune contestatie si ce ar implica asta, nu am mai primit o amenda in viata mea. De asemenea as vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu o platesc, si pana la ce data as putea sa platesc doar 200 de lei. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dana Zvenigorodschi , Mediator 15:02, 16 Iulie 2014
Daca ati primit proces verbal de contraventie prin care agentul constatator a aplicat sanctiunea amenzii cu suma de 200 lei,aveti dreptul in 48 ore de la comunicare sa achitati jumatate din cuantum respectiv 100 lei
Termenul de achitare a amenzii aplicate este de 30 de zile,dupa care emitentul declina competenta recuperarii amenzii in favoarea autoritatii financiare responsabile domiciliului contravenientului,suma care va fi inregistrata la serviciul "debite in urmarire "
Este de preferat sa uzati de facilitatea achitarii a jumatate din amenda in termen de 48 de ore de la comunicarea PV
Pentru suma in discutie, nu se justifica efortul,termenele ,eventuala prezenta in instanta pentru anulare PV
Ceea ce imi povestesti tu nu are sens.
Trebuie sa fie o data pe PV pentru ca acesta sa fie valabil.
Oricum conform legii 61/1991 art 6 spune ca:
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor prin care s-a aplicat sancţiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Procesul verbal are o data. Instiintarea de plata nu are un termen limita.
plata in 30 zile.
plangerea in 15 zile.
Toate de la data inscrisa pe PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)