avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare proces-verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare proces-verbal


Buna ziua,
Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest.
Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar daca introduc plangerea, sau sa astept rezultatul instantei?
In cazul in care am castig de cauza, banii imi for fi returnati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 18:08, 31 Martie 2016
Amenda trebuie platita in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare ptr a beneficia de plata la 1/2.
Daca aveti castig de cauza se returneaza banii.
Nu aţi precizat pentru ce aţi fost amendat. Este important din punctul de vedere al existenţei facilităţii achitării, într-un anumit termen, a jumătate din minimul amenzii (stabilite).

De exemplu, dacă este vorba despre o amendă aplicată în baza O.U.G. nr. 195/2002, jumătate din minimul amenzii se achită în termen de două zile lucrătoare. Pentru alte amenzi contravenţionale se aplică termenul de 48 de ore prevăzut în O.G. nr. 2/2001, iar dacă este vorba despre o amendă aplicată în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, această facilitate nu există.

Dacă nu aveţi posibilitatea legală să achitaţi jumătate din minimul amenzii în 48 de ore sau în 2 zile lucrătoare şi formulaţi plângere împotriva actului sanţionator, atunci sunt de părere că nu are sens să plătiţi amenda înainte de a avea o soluţie definitivă a instanţei.
Nu este o amenda de la circulatie, ci una de la DSP.
Au expirat cele 48 ore, dar nu era bifata cauta cu plata in 48 ore.
Ma intreb daca e bine sau nu sa achit amenda, daca tot sunt hotarata sa fac contestatie. Am primit diverse pareri si nu ma pot hotari.
Multumesc pentru pareri.
Utilizatorul 28lacra zice ceva de achitarea amenzii in 15 zile. De unde aveti un astfel de termen de 15 zile ? Daca este un PV si nu vi se acorda 2 zile pentru achitare a jumatate atunci nu exista aceasta optiune. Este in acelasi timp posibil ca agentul constatator sa fi omis sa scrie achitarea a jumate in 2 zile. Dar nu am auzit niciunde de 15 zile. Niste detalii poate nu ar strica.
Termenul de achitare sau de contestare este de 15 zile si este mentionat in PV.

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)