avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare proces-verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare proces-verbal


Buna ziua,
Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest.
Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar daca introduc plangerea, sau sa astept rezultatul instantei?
In cazul in care am castig de cauza, banii imi for fi returnati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 18:08, 31 Martie 2016
1 - procesele verbale nu au termen de plata indicat
2 - se pot intr-adevar contesta in termen de 15 zile

orice suma ati achita din PV, in cazul admiterii contestatiei, se poate recupera integral
dietmarkrutsch a scris:
1 - procesele verbale nu au termen de plata indicat

Împreună cu procesul-verbal de contravenție se comunică și înștiințarea de plată, care conține această mențiune. Înștiințarea nu este un document separat, ci face parte din corpul procesului-verbal de contravenție. Ea se regăsește în partea de jos a acestuia. Mai jos aveți art. 25, alin. (3) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
(3) În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat cu amendă, precum şi dacă a fost obligat la despăgubiri, o dată cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica şi înştiinţarea de plată. În înştiinţarea de plată se va face menţiunea cu privire la obligativitatea achitării amenzii la instituţiile abilitate să o încaseze, potrivit legislaţiei în vigoare şi, după caz, a despăgubirii, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând să se procedeze la executarea silită.
Ok, multumesc pentru raspunsuri. Contest si nu voi plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)