in 1991 am fost condamnat la 2 ani cu executare, de catre un tribunal militar
in 2000 am fost cogamnat la 1 luna cu suspendare conditionat de catre un tribunal civil
pot face reabilitare judecatoreasca comuna?
unde?
ce acte imi trebuiesc?
Cererea de reabilitarea trebuie sa cuprinda urmatoarele:
- adresa condamnatului, iar cand cererea este facuta de alta persoana, adresa acesteia;
- condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare;
- localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
- temeiurile cererii;
- indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii. La cerere se anexeaza actele din care reiese ca sunt indeplinite conditiile reabilitarii.
> Instanta competenta sa solutioneze cererea de reabilitare
Competenta sa se pronunte asupra cererii de reabilitarea judecatoreasca este:
- instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea;
- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul.
Atentie!
Cererea de reabilitare va fi respinsa in urmatoarele situatii:
- cand a fost introdusa inainte de termenul legal;
- cand lipseste mentiunea privitoare la adresa, si petitionarul nu s-a prezentat la termenul de infatisare;
- cand lipsesc celelalte mentiuni si petitionarul nu a completat cererea la prima infatisare si nici la termenul ce i s-a acordat in vederea completarii.
Buna ziua !
In ceea ce priveste pedeapsa aplicata in anul 2000, pentru aceasta a intervenit reabilitarea de drept , avand in vedere conditiile acesteia(pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an si faptul ca in decurs de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei, condamnatul nu a savarsit nicio alta infractiune).
Cazier judiciar
tooony
In anul 1994 am fost condamnat lao pedepsa de 7 luni inchisoare la locul de munca,care bineinteles am executat-o.Azi..dupa 16 ani...mi-am scos cazierul...si am ... (vezi toată discuția)