avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare judecatoreasca

in 1991 am fost condamnat la 2 ani cu executare, de catre un tribunal militar
in 2000 am fost cogamnat la 1 luna cu suspendare conditionat de catre un tribunal civil

pot face reabilitare judecatoreasca comuna?
unde?
ce acte imi trebuiesc?

va multumesc anticipat!
E adevarat , pentru condamnarea in care a fost aplicat art. 81 privind suspendarea conditionata a executarii pedepsei a operat reabilitarea de drept , intrucat s-au scurs trei ani de la executarea acesteia .

Aveti doua variante : fie sesizati instanta de judecata cu privire la ambele condamnari, intrucat reabilitarea de drept poate fi constatata si pe cale judecatoreasca, fie va adresati IPJ-ului, cu privire la pedeapsa suspendata conditionata , si, ulterior tribunalului, care a dispus privarea de libertate.

Sa platiti cheltuielile judiciare si sa faceti dovada bunei conduite, cu inscrisuri si matori.

Va puteti adresa atat judecatoriei , cat si tribunalului.

(instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domicilieaza condamnatul )

Succes.

Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar tooony tooony In anul 1994 am fost condamnat lao pedepsa de 7 luni inchisoare la locul de munca,care bineinteles am executat-o.Azi..dupa 16 ani...mi-am scos cazierul...si am ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul maryna30 maryna30 salutare,tatal meu a avut un accident de masina si pentru faptul ca a condus fara carnet a facut inchisoare 2 ani in 1997,as dori sa stiu daca cazierul se ... (vezi toată discuția)
Cand as putea sa-mi fac reabilitarea judecatoreasca 71gta 71gta am avut o condamnare de 3 ani si 4 luni cu executare si am fost incarcerat pe data de 09.12.2004 si eliberat conditionat pe data de 22.09.2006 -fapta ptr care ... (vezi toată discuția)