avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu pe card obligatoriu sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu pe card obligatoriu sau nu?

buna ziua,lucrez in invatamant,iar scoala la care predau are contract cu banca BRD, pentru virarea salariului pe card, intrebarea mea este daca sunt obligata sa accept aceasta conditie, sau pot opta pentru alta banca sau pentru luarea salariului in mana cu semnarea statului de plata?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 09:48, 7 Octombrie 2010
Nu exista nici o reglementare care sa prevada obligavtivitatea virarii salarului pe card.
Chiar si CC s-a pronuntat:
Curtea a declarat neconstituţională o ordonanţă de urgenţă a Guvernului (nr. 35/2007), potrivit căreia „ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale vor lua măsurile necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului prin intermediul cardurilor”
.

In actualele conditii impuse de banci, eu nu voi opta pentru card.
Iata cateva inconveniete:
- retragerea de la alt ATN decat al bancii: percepere de comisioane
- limita maxima a retragerilor de bani de la bancomate pe perioada unei zile
- nu se acorda dobanzi, desi banca se foloseset de bani
- altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului cash utiliyator utiliyator Angajatii din sectorul de stat care lucreaza in institutii unde intreg personalul este platit prin intermediul cardurilor pot opta pentru plata salariului ... (vezi toată discuția)
Card maitairina maitairina Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)
Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)