avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog un mic ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog un mic ajutor

de mai bine de 3 ani ma lupt cu o primarie sa-mi dea un raspuns si aceasta intarzie sa mi-l dea. m-am gandit s-o actionez in instanta dar e tare greu ca nu stiu temeiul legal pe care sa-l folosesc.
in alta ordine de idei, nu ma pot judeca la tribunal in contencios deoarece asa a procedat o vecina in caz identic si i s-a zis ca in contencios la tribunal, se ataca numai actele care ne nemultumesc, provenite de la institutii. ori aici vreau sa oblig primaria sa-mi raspunda.

unde sa depun actiunea si ce temei legal invoc???
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:21, 7 Octombrie 2010
Petunia a scris:

de mai bine de 3 ani ma lupt cu o primarie sa-mi dea un raspuns si aceasta intarzie sa mi-l dea. m-am gandit s-o actionez in instanta dar e tare greu ca nu stiu temeiul legal pe care sa-l folosesc.
in alta ordine de idei, nu ma pot judeca la tribunal in contencios deoarece asa a procedat o vecina in caz identic si i s-a zis ca in contencios la tribunal, se ataca numai actele care ne nemultumesc, provenite de la institutii. ori aici vreau sa oblig primaria sa-mi raspunda.

unde sa depun actiunea si ce temei legal invoc???

Cine i-a spus vecinei? Potarul de la ...bloc?
Si ce? Primaria nu este intitutie?

Uite ce zice legea contenciosului ad-tiv:

Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Darie Tudor, utilizator
nu, judecatorul de la tribunal i-a zis.
multumesc pt raspuns.
Va puteti adresa instantei de contebcios administrativ, Curtea deApel. temeiul legal este Legea 552/2004 legea contenciosului administrativ
De ce CA, si nu Tb. ?
Apoi: LEGE nr.552 din 30 noiembrie 2004 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport #-o

Rectific Legea 554/2004 oricum ati inteles ca era vorba despre Legea contenciosului administrativ.

Alte discuții în legătură

Crere adresata consiliul local dar la care nu am primit nici un raspuns ! desprelegi desprelegi Am inaintat din oficiu o cererecatre consiliul local , dar acesta nu a fost aprobata si de catre primar iar prin urmare cereneanua fost dezbatuta in ... (vezi toată discuția)
Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face - institutie publica - instanta competenta material sa judece cauza cola cola care este instanta competenta sa solutioneze un litigiu -obligatia de a face , cand paratul este reprezentantul unei institutii publice , judecatoria-sectia ... (vezi toată discuția)