avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligatia de a face - institutie publica - instanta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligatia de a face - institutie publica - instanta competenta material sa judece cauza

care este instanta competenta sa solutioneze un litigiu -obligatia de a face , cand paratul este reprezentantul unei institutii publice , judecatoria-sectia civila sau tribunalul sectia contencios administrativ? Petentul solicita comunicarea cuantumului unei sume .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 26 Martie 2012
Cred ca competenta apartine Tribunalului - Sectia Contencios administartiv .... art.1 (1) din Legea nr. 554/2004 prevede ca , orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale se poate cere? _Alin_ _Alin_ Conform Legii Contenciosului Administrativ (Lg 554/2004, art 1), se prevede urmatoarele: (1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ... (vezi toată discuția)
Crere adresata consiliul local dar la care nu am primit nici un raspuns ! desprelegi desprelegi Am inaintat din oficiu o cererecatre consiliul local , dar acesta nu a fost aprobata si de catre primar iar prin urmare cereneanua fost dezbatuta in ... (vezi toată discuția)
Nu primesc raspuns de la primarie !! DUNIC DUNIC Va rog frumos sa ma indrumati, asupra caii de urmat. Am adresat o cerere Primariei si aceasta nu imi raspunde. Cum se procedeaza si care este suportul ... (vezi toată discuția)