azi am aflat ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului primesc instintari asupra faptului ca este redus indemnizatia.Cine a primit pana acum 800 lei primeste acum 620.In instintare este mentionat ca se poate contesta.La ce o sa ne ajute daca contestam?Este adoptat legea sau ne provoaca si pe noi mamele sa facem proteste,este cam frig sa iesim cu copii in fata autoritatilor,nici asa nu neau ajuns banii aceea ptr.toate necesare de ce a trebuit sa umble si la ea?
Art.12 din Legea nr.118/2010 prevede :
Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
Eram revoltata la primirea vestei,si m-am gandit mai bine la ceea ce urmez sa primesc.In decizia mea este scris ca primesc 600 lei ptr.indemnizatie,si 200lei alocatie de copii,pana la varsta de doi ani.Asa am primit in total 800 lei.Vreau sa va intreb daca si mi se va reduce 15% sau aceasta reducere se refera la cei care au solicitat 85% din salariu.Va multumesc
Reducerea indemnizatiei pentru CCC cu 15% se face atat pentru indemnizatiile care se afla in plata la data intrarii in vigoare a legii, dar si pentru cele care urmeaza a se acorda. Legea prevede ca daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
Intrucat aveti o indemnizatie de 600 lei, aceasta nu se mai reduce, deoarece este valoarea minima stabilita de lege pentru indemnizatia CCC.