avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutor!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutor!

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: am formulat o cerere de chemare in judecata in baza OUG 119/2007, avand ca justificare un contract de custodie, precum si procese-verbale de predare primire a bunurilor respective,mergand pe premisa ca, termenul de contract comercial prevazut de lege nu se refera strict la factura fiscala. Intre timp insa m-am "lovit" de urmatoarea problema: creanta din cererea de chemare in judecata nu corespunde cu cea de pe factura. Ceea ce vreau sa va rog este sa-mi spune-ti ce fel de cerere ar trebui sa formulez la instanta pentru a schimba valoarea creantei (asta daca este posibil) si inca o problema....facturile le-am trimis prin posta (luand in considerare faptul ca, Codul fiscal nu mai impune obligativitatea semnarii facturii, dar si bazandu-ma pe art.46 din C.com), insa debitorii le-au returnat dupa o perioada. Credeti ca mai am vreo sansa de izbanda in cazul asta in fata instantei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:12, 13 Ianuarie 2008
In ceea ce priveste contractul de custodie, eu una, n-am inteles care-i situatia si nu ma pot pronunta daca cererea e facuta corect pe og 119/2007 si ce sanse are.

In ceea ce priveste modificarea catimii obiectului cererii, aceasta se poate face si verbal in instanta, urmand a fi mentionata in incheierea de sedinta.
Pe OG 119 ca si pe OG 5, creanta trebuie sa fie certa lichida si exigibila, ori atat timp cat facturile nu au foet primite de partea adversa, e greu sa faci dovada exigibilitatii :O
Dar poti trimite facturile din nou prin curierat si deschizi actiune pe dreptul comun.
Si o intrebare: contractul de custodie e un fel de contract de depozit, are clauze privind tariful, scadenta SI PENALITATILE?:-/
Facturile au fost trimise debitorilor cu confirmare de primire(pe care o am), insa acestia au returnat facturile dupa o vreme. Contractul de custodie are mentionat un pret, un termen de returnare a bunurilor aflate in custodie.
Daca va rog ...un model de actiune de drept comun.
Va multumesc anticipat!
Modificarea catimii obiectului cererii se poate face si verbal in instanta, urmand a fi mentionata in incheierea de sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema og 119/2007 sau somatia de plata?? YNAA YNAA Este o intrebare adresata celor care au experienta instantelor pe aceasta tema intrucat se pare ca nici instantele nu au o practica unitara. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Revin-ajutor somatie de plata stanceni stanceni Buna ziua! Acum ceva vreme am mai pus in discutie acest subiect, insa ma vad nevoit sa revin in speranta ca ma lamureste si pe mine cineva. Am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ContSters98540 ContSters98540 Suntem in situatia in care trebuie sa recuperam un debit restant de la un client. Acesta nu mai functioneaza, dar nu stiu daca s-a declansat procedura de ... (vezi toată discuția)