Buna ziua! Acum ceva vreme am mai pus in discutie acest subiect, insa ma vad nevoit sa revin in speranta ca ma lamureste si pe mine cineva.
Am formulat o cerere de chemare in judecata in baza OUG 119/2007, avand ca acte doveditoare niste procese verbale de predare-primire, in care era mentionat faptul ca la expirarea termenului de pastrare a respectivelor bunuri fie se vor restitui, fie va fi achitata contravaloarea lor. Dupa ce am depus la judecatorie cererea a fost intocmita si factura pentru respectivele bunuri, doar ca valoarea de pe factura a iesit mai mare decat cea inscrisa in cerere. La primul termen am cerut in instanta majorarea catimii, dar mi s-a spus sa formulez o cerere de completare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.In conditiile in care am trimis debitorului factura prin posta si acesta a semnat confirmarea, credeti ca mai am vreo sansa in baza OUG 119/2007.
2. Faptul ca factura este intocmita la o data ulterioara formularii cererii poate constitui un motiv de respingere a actiunii, avand in vedere faptul ca pe acele procese verbale apare un pret si un termen?
Daca acele procese-verbale erau semnate de un reprezentant legal al paratei... Ok, pot aparea ca fiind tranzactii, contracte comerciale.
Semmnatura de pe confirmarea de primire nu reprezinta acceptarea interiorului, intrucat la momentul semnaturii primitorul nu cunoaste continutul. Ca sa i se predea scrisoare, trebuie sa semneze inainte. Deci nu fac dovada.
Referitor la ce a spus judecatorul, e normal ca, atunci cand se modifica pretentiile, sa se faca in scris o cerere de completare, modificare etc. a cererii initiale. Asta v-a cerut si judecatorul, sa puneti in scris ceea ce ati sustinut oral.
Dar nu stiu daca datoria dv. este certa, chiar tind sa cred ca nu. Verificati daca indepliniti conditiile procedurii.
Ajutor!
stanceni
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: am formulat o cerere de chemare in judecata in baza OUG 119/2007, avand ca justificare un ... (vezi toată discuția)
Oug 119 sau og 5?
AvFM
Buna seara!
Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri.
Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)