avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor

Cum pot sa il oblig pe fostul sot sa plateasca pensia alimentara stabilita prin lege,tinind cont ca el nu lucreaza?Precizez ca nu a mai platit pensia alimentara de 11 ani.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 14:04, 7 Octombrie 2010
Dacă nu aveţi o sentinţă judecătorească pentru plata pensieie alimentare atunci trebuie să deschideţi un proces care să aibă ca obiect obligarea la plata pensiei alimentare, pensie care se poate plăti şi retroactiv de când s-a născut acest drept. Dacă aveţi sentinţă faceţi plângere penală pentru refuzul plăţii.
Am facut plingere penala si s-a dispus NUP pe motiv ca,nu are posibilitatea de a plati pensia alimentara si nu ca ar fi rea vointa.Mentionez ca acum 13 ani a fost condamnat la 6 luni de inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.
Înseamnă că aveţi o hotărâre judecătorească prin care este obligat la pensie alimentară. Dacă aţi făcut şi plângere penală şi s-a dat NUP ,nu ştiu ce aţi mai avea de făcut. Dacă totuşi atunci a fost condamnat la 6 luni acum de ce nu s-a mai putut.
Formulaţi şi o acţiune penală direct în instanţă pentru neplată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara anabanana anabanana De 5 luni de zile primesc pensie alimentara de la tatal meu. Nu primesc pensia la o anumita data din luna, este stabilit doar contul in care acesta trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina_konya alina_konya Buna ziua!Suntem divortati de 1 an jumatate,copilul este in custodia mea,a mamei,sentinta este definitiva si irevocabila in care este stipulat plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)