in 1984 am absolvit o facultate tehnica cu o durata de 5 ani la cursuri de zi.
acum in 2010 mi se impune frecventarea unei forme de invatamant postuniversitare tip master pentru completarea studiilor.
este reglementata aceasta obligativitate pentru persoanele care au terminat facultatea inainte de anul 1989?
daca da unde?
va multumesc
Eu stiu ca aceasta obligativitate era reglementata in Legea functionarilor publici, de fapt, era o conditie pentru ocuparea unei functii de conducere, insa aceasta dispozitie a fost suspendata.
Cei care va cer asta sa mai citeasca o data ordinul ala. Studiile de masterat sunt obligatorii in sistem Bologna, nu inainte de el. Adica cei cu studii de lunga durata sunt considerati ca avand nr. de credite asigurat si pentru master. Cei care au absolvit si masterul, au facut-o pentru ei, nu pot fi obligati.
Art.18 alin.3 din Legea nr.288/2004 prevede ca, diplomele absolventilor de învatamânt superior cu durata de 5-6 ani sunt de drept echivalente cu diplomele de master.
din cate stiu pana prin '93 existau doua tipuri de examene: absolvire si licenta
dvs. ce examen ati sustinut?
in orice caz masterul din acest moment nu se compara cu cel absolvit pana la intrarea in vigoare a legii288/2004 de absolventii cu diploma de licenta ai studiilor de lunga durata, prin urmare masterul ce vi se solicita a-l absolvii dvs. nu mai exista! :)