Soti fara copii, unul din ei decedeaza! Fratii, surorile si descedenti de-ai lor chema in judecata sotul supravietuitor printr-o cerere de partaj succesoral. Conform art.1 lit.c) din Legea nr.319/1944, sotul supravietuitor mosteneste jumatate din averea sotului decedat. In acest caz, cat revine celui dintai si cat revine celorlalti?
Buna seara! Sotul supravietuitor primeste o cota fixa in functie de clasa de mostenitori cu care intra in concurs. In cazul dvs. sotul supravietuitor intra in concurs cu colateralii privilegiati, adica fratii si surorile celui decedat si in acest caz are dreptul la jumatate din mostenire. Cealalta jumatate se imparte in mod egal intre frati si surori. Stiati dvs. ceva. Sper ca v-am lamurit.
Succesiune
gheorghe marga
am avut un singur frate care pe 30 ianuarie a decedat.nu are copii si este casatorit de 27ani.mama traieste ,cine are dreptul sa participe la suucesiune eu ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Elleny
Este urmatoarea speta:
In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)