avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-am pierdut mostenirea din Romania?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-am pierdut mostenirea din Romania?

Stimati membri ai forumului,
ma adresez aici ca urmare a unei rugaminti a unei cunostiinte din Elvetia. Scriu deci in numele ei:
Parintii mei au folosit o ocazie de a ramine in Elvetia (cu mine) inainte de revolutie. Tata era, impreuna cu fratele sau, coproprietar al unui teren. Terenul a fost candva expropiat. Dupa revolutie unchiul meu se pare ca si-a revendicat partea sa si la moartea tatalui meu a revendicat si partea lui, aratind (fara dovezi) ca ar fi unicul mostenitor al fratelui sau. Cum de l-au crezut nu stiu (spaga?). Dupa mai bine de 10 ani, eu, care nu am cetatenia romana, aflu de aceasta situatie. Terenul este 100% in proprietatea unchiului. Ce posibilitati credeti ca mai am? Declaratia falsa, precum ca unchiul ar fi unicul mostenitor al tatai, este perimata? Ce pedeapsa ar putea sa-l astepte pe unchi? Pot eu sa-mi cer partea tatii, chiar daca nu am cetatenia romana, ba nici macar pe aceea a unui stat al Uniunii Europene? Ce sfaturi puteti sa-mi dati, chiar raspunsuri la intrebari pe care din nestiinta nici nu le-am formulat? Va foarte multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALIP , utilizator 20:14, 7 Octombrie 2010
......aveti un link la un articol care v-ar putea ajuta insa si o dovada de succesiuni ametitoare de legi care reglementeaza speta dvs...cheia problemei e lipsa cetateniei romane ...[ link extern ] ...
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
ContSters4579, utilizator
in principiu, e posibil.
Buna seara! Puteti dar cu conditia sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la deschiderea acesteia, adica de la decesul tatalui dvs. Daca de exemplu dvs. ati mostenit alte bunuri de la tata este suficient sa dovediti ca ati acceptat mostenirea. Nu are nici o importanta cetatenia, dvs. il mosteniti in virtutea calitatii pe care o aveti:fiu. Chiar daca declaratia falsa nu mai are consecinte penale ca urmare a prescrierii va avea consecinte civile si dvs. veti putea sa va dobanditi dreptul de mostenitor. Angajati un avocat si porniti procesul. Mult succes!
Scriu din nou in numele cunoscutului meu:
Multumesc tuturor. Voi studia si linkul.
Tata a avut bineinteles si in Elvetia cate ceva, chiar daca nu a fost mult. Aceste lucruri le-am preluat noi, mama si cu mine, acceptand astfel mostenirea. Sper ca aceasta acceptare sa fie valabila si in Romania.
Dupa cum am inteles, din punct de vedere penal, declaratia falsa a unchiului a perimat. Dupa cat timp perimeaza asa ceva? Cum se numeste delictul sau, "fals in acte publice" sau cum? Unde sa caut avocatul, in orasul in care este terenul?
Care sunt posibilele consecinte civile, doar pierderea unei parti a terenului in favoarea mea sau si un fel de pedeapsa?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - anulare certificat mostenitor kyrradan kyrradan Buna ziua, Unchiul meu a fugit din tara in 1986, tatal lui a murit in 1987. Dupa revolutie, desi a mai revenit in tara de cateva ori, nu s-a ocupat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire relu65 relu65 Buna ziua.Va supun atentiei urmatorul fapt si va multumesc anticipat pt. raspuns. Tatai meu a concesionat un loc de veci intr-un cimitir privat. Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)