avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

Sotului i se cere sa plece din domiciliul comun cu sotia lui (casa soacrei lui),in urma unor scandaluri,violente pe care le are, in lipsa sotiei ,cu soacra si cumnata.Isi suna sotia si ii spune ca pleaca si divorteaza.I se paruse lui ca copilul lui de 3 ani sta mai mult cu soacra si cumnata si nu cu el si ca acstea ar face ceva in acest sens.Isi suna sotia si-i spuna ca va pleca si va divorta.A 2-a zi, cand sotia vine acasa,el deja plecase si luase cu el mare parte din lucrurile lui plus lucruri cumparate in timpul casatoriei ,plus acte.Se muta cu chirie in alta parte.Sotia ii spune ca vine dupa el dar el refuza sa o primeaca.Ii cere sa-si ceara ea iertare pt scandalul provocat de el ,pana la urma.Timpul trece,el refuza sa vada copilul,sa dea bani pt copil.Sotia introduce acriune de pensie pt copil.El spune ca nu va plati pensie pt ca e prea mult 25% din salariu si incearca fara sa reuseasca sa fure copilul.Sotia mai incearca chiar si acum in al 12-lea ceas sa refaca familia,ii cere sa vina cu copilul in apartamentul inchiriat.Sotul refuza.Ii conditioneaza impacarea de retragerea actiunii de pensie si renuntarea la niste drepturi dintr-un imobil luat dupa casatorie.In final,sotul baga divort.cere incredinarea copilului si spune ca afost dat afara din apartamentul proprietate personala(desi e doar al soacrei) de sotie si familia ei,fara motive.Ce parere aveti?Se poate respinge actiunea lui de divort?Cum vor fi in ochii instantei faptele lui?Faptul ca e agresiv il poate impiedica sa vada copilul sau sa-i fie incredintat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:46, 7 Octombrie 2010
depinde ce probe administreaza, ce martori audiaza.Totul este relativ in ziua de azi.
e cam mic copilul pt a-i fi incredintat tatalui. daca nu probeaza ca sotia nu e o mama buna, nu i se va incredinta tatalui, dar i se va acorda drept de vizita daca cere
de divortat vor divorta, daca una din parti doreste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia vrea sa divorteze iar eu nu sunt de acord robert aurel robert aurel sunt in spania si eu si sotia si avem un copil de8 ani. sotia vrea sa divorteze pt ca soacra ma acuza ca mai am un copil in tara! cum pot optine un test adn ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)