Buna seara,
am primit repartitie o garsoniera la ANL si ma intereseaza care este procedura prin care pot deternima pe ceilalti chiriasi sa dam drumul la caldura. Conform legii stiu ca daca temperatura nocturna este de 10 grade timp de 3 zile consecutiv se poate da drumul la caldura. Problema este ca avem centrala de bloc si o parte din locatari, pe langa faptul ca nu locuiesc aici, nu doesc sa dam drumul la caldura. Exista vreun text de lege prin care pot determina administratorul sa dam drumul la caldura in aceste conditii?
Administratorul poate fi determinat sa dea caldura daca mai multi proprietari, mai ales din cei care locuiesc acolo, solicita acest lucru.
Sigur ca cei care nu locuiesc au interesul sa nu se dea caldura pentru ca vor fi pusi la plata si ei. Dar, poate intr-o adunare generala in care sa hotarati ca dumneavoastra, cei care locuiti in bloc, veti suporta aproape toate costurile, atunci vor fi de acord cu furnizarea caldurii si cei care nu stau in bloc.
va referiti sa platim si pentru caldura din apartamentele lor?sau sa sigilam intr-un fel calorifele astfel incat la ei sa nu fie furnizat agentul termic?
Da, normal ca trebuie sa platiti, fiecare din cei care locuiti, atat cat sa acoperiti toate costurile ocazionate de producerea agentului termic. Vorbiti cu administratorul poate sunt solutii tehnice prin care sa se deschida caldura pe anumite tronsoane. Sau poate ca se inchide caldura la intrarea in fiecare apartament si-atunci consumul va fi mai mic si costurile la fel.
Ma scuzati ca intervin in discutie dar nu s-a dat recent o ordonanta de urgenta de catre ANRSC privind plata caldurii a partilor comune? Deci si cei care chiar daca nu locuiesc in apartamentele respective vor fi obligati sa plateasca o anumita cota din factura pentru incalzire, in cazul in care prin locuitna trec tevile de caldura?
Va doresc o zi buna.
Da, asa e!
Dar in aceasta discutie este vorba despre apartamente nelocuite inca si incalzite, adica era vorba de caldura pe calorifere ale acestor apartamente.