avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias ANL- solicitare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias ANL- solicitare caldura

Buna seara,
am primit repartitie o garsoniera la ANL si ma intereseaza care este procedura prin care pot deternima pe ceilalti chiriasi sa dam drumul la caldura. Conform legii stiu ca daca temperatura nocturna este de 10 grade timp de 3 zile consecutiv se poate da drumul la caldura. Problema este ca avem centrala de bloc si o parte din locatari, pe langa faptul ca nu locuiesc aici, nu doesc sa dam drumul la caldura. Exista vreun text de lege prin care pot determina administratorul sa dam drumul la caldura in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:33, 10 Octombrie 2010
am vorbit la adminstratie si mi s-a spus ca daca nu sunt de acord chiriasii(jumatate+1) nu poate furniza agentul termic. Cei care au prmit reapartitia si nu locuiesc efectiv acolo nu vor recunoaste acest lucru. Din pacate ei fac aprte din categoria celor care au spus nu si de aceea exista o minoritate a celor care doresc caldura. desi daca cineva ar verifica (apa,electricitate,gaze etc) ar fi evident ca acestia nu locuiesc efectiv. Legal nu pot face nimic, sau cel putin asa inteleg din raspunsurile de mai sus.
Daca m-a adresa primariei(proprietarul locuintelor) as avea vreo sansa sa obtinem inceperea furnizarii caldurii?
Cred ca ar fi un lucru bun si in paralel uniti-va mai multi chiriasi care doriti caldura in calorifere si faceti presiune pe administrator. De unde si pana unde a tras el concluzia ca majoritatea nu vrea? A facut sedinta si a supus la vot?
am facut acum 2 zile o sedinta cu o parte din locatari(cam jumatate din cei care locuiesc efectiv) si au fost foarte exoliciti. Au zis ca vor semna un tabel nominal prin care isi exprima refuzul acordarii energiei termice. Problema este ca au afirmat ca ei nu isi permit sa dam drumul la caldura. Ma tem ca va veni si noiembrie si vor avea aceeasi atitudine. Deci legal nu pot face nimic???
Eu stiu ca la 1 nov este obligatoriu de dat drumul la caldura. La 15 oct era data cand apareau primele semne ale caldurii in calorifere si daca asociatiile de proprietari cereau expres la furnizori sa nu li se livreze caldura, atunci o aveau incepand cu data de 1 nov.

Anul acesta, in Bucuresti s-a dat drumul mai devreme din cauza vestitei cutume cu cele 3 zile temperaturi diurne sub 10 grade.

Deci speranta ca peste 5 zile veti avea caldura exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari a oprit caldura in bloc samsungspica samsungspica In blocul in care locuiesc de la 1Aprilie s-a oprit caldura , fara ca noi proprietarii sa fim de acord cu acest lucru . Sunt familii cu copii mici , persoane ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)
Plata incalzirii apartamentului nelocuit simona1234 simona1234 Buna ziua,am si eu o mare nelamurire va rog poate ma ajutati cu un raspuns.Locuiesc intr-un bloc in care toata lumea primeste caldura si apa calda de la ... (vezi toată discuția)