avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA de la firma in faliment
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA de la firma in faliment

Buna seara,

M-ar interesa daca pot recupera de la stat TVA-ul achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme pentru care ulterior operatiunii s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila insa societatea noastra nu apare in tabelul creditorilor (n-am solicitat acest lucru deoarece am aflat prea tarziu)? Am vorbit cu lichidatorul care spune ca nu pot recupera TVA-ul daca nu apar in tabelul creditorilor aprobat de judecatorul sindic, fara a-mi specifica temeiul legal, dar in Codul fiscal si in normele aferente nu se vorbeste decat despre conditia de a exista o hotarare definitiva si irevocabile de inchidere a procedurii de faliment.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:22, 8 Octombrie 2010
recuperarea taxei nu este conditionata de inscrierea pe tabelul creditorilor si puteti ajusta taxa colectata dupa pronuntarea sentintei definitive de incgidere a procedurii falimentului si radierea debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva todiras todiras pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu ... (vezi toată discuția)